Mám moc ráda sušenky kterým se říká Esíčka. Důležité je ale to, že jak nemám ráda sladkosti s kakaem, tak vyberu z balení jen ty skořicové a pak musím sehnat někoho kdo dojí ty kakaové :-D
Bohužel dlouhodobým sledováním musím konstatovat fakt, že poměr skořicových a kakaových sušenek v kterémkoli balení je v můj neprospěch :-(
A tak jsem si našla na internetu různé recepty na tento druh sušenek a recept si trochu upravila.
Tady je tedy ten podle kterého je peču já.
Nejdříve nechám v misce rozměknout 100g másla a vidličkou ho utřu s 80g krupicového cukru a jedním vanilkovým cukrem.
Nedávno jsem si koupila v KIKu razítko a tak jsem ho musela vyzkoušet.
Razítko dělá jen otisk, tak je třeba najít doma něco, co má přibližně stejný průměr aby se sušenka vykrojila. Kdo nemáte skleničku potřebného průměru, nebo klasické kulaté vykrajovátko můžete použít třeba i zavařovací sklenici.
Bohužel dlouhodobým sledováním musím konstatovat fakt, že poměr skořicových a kakaových sušenek v kterémkoli balení je v můj neprospěch :-(
A tak jsem si našla na internetu různé recepty na tento druh sušenek a recept si trochu upravila.
Tady je tedy ten podle kterého je peču já.
Nejdříve nechám v misce rozměknout 100g másla a vidličkou ho utřu s 80g krupicového cukru a jedním vanilkovým cukrem.
Po té smíchám 200g hladké mouky, 50g polohrubé mouky, vrchovatou lžičku prášku do pečiva a dvě zarovnané lžičky mleté skořice. Vše promíchané vsapu do misky k utřenému cukru a opět zpracuju vidličkou. Ke konci je možné těsto "dohňácat" i rukou, nebo to celé dělat v robotu.
Kdo by jste chtěl místo skořicových sušenek kakaové, stačí dát místo skořice stejné množství kakaa.
Já dělám většinou jen takovéhle malé množství , aby bylo k čaji nebo ke kafi. Je to množství tak na 1,5-2 plechy. Sušenky je totiž třeba dávat dál od sebe aby se při pečení nespekly k sobě.
Nedávno jsem si koupila v KIKu razítko a tak jsem ho musela vyzkoušet.
Razítko dělá jen otisk, tak je třeba najít doma něco, co má přibližně stejný průměr aby se sušenka vykrojila. Kdo nemáte skleničku potřebného průměru, nebo klasické kulaté vykrajovátko můžete použít třeba i zavařovací sklenici.
Sušenky peču v předehřáté troubě na 180C asi 15minut.
Tak ty jsou úchvatné!! Recept si přepisuji a rozhodně udělám, esíčka milujemeee a hlavně ta čokoládová, takže to vidím na dvě verze:-D
OdpovědětVymazatKrásný den
Lucka
:-) Tak dej vědět jak chutnala ;-)
VymazatSkořicová esíčka také miluji. ;-)
OdpovědětVymazatA taky je vyjídáš a ty čokoládové necháváš někomu jinému? :-)
VymazatJo, jo. ;-)
Vymazat:-D ;-)
Vymazatjé, Andrejko, taky jsem pekla esíčkové sušenky a jsou moc dobré. a mám ráda i domácí koka.
OdpovědětVymazatpřeji krásný den Majka
No tak ty koka to právě není nic pro mě ;-) Já i do perníku dávám kakaa jen trochu pro barvu :-)
VymazatAndrejko, hned jak bude u nás sušenková, jdu do nich. Vypadají skvěle.
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena