čtvrtek 2. června 2016

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Možná toto jídlo znáte. Já sama znám minimálně ještě jednu alternativu.

Dnes jsem dělala jednodušší rychlou verzi. Tepelně neupravené mleté hovězí maso ochucené jen solí a pepřem jsem rozdrobila do mísy. Mísu nevymazávám, maso si pustí tuk a šťávu. Na maso jsem pokrájela jednu menší cibuli.


Pekáček dám do trouby na 170st. než se uvaří brambory.

Brambory jsem vařila pro lepší chuť s libečkem.


Když se brambory uvaří rozšťouchám je s mlékem a máslem na kaši. Přidávám dvě menší polévkové lžíce dobré plnotučné hořčice.

Kaši navrstvím na maso. Lépe vypadá když není kaše uhlazená.


Po cca 10 minutách je kaše krásně zlatavá a může se servírovat :-)


4 komentáře:

  1. Andrejka tento recept si skúšala s bravčovým mäsom ? Viem že hovädzie je menej mastné a preto zdravšie, ale nie je suché po uvarení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem ho s hovězím, protože na tento recept existují modifikace že se maso ochucuje rajčatovým pyré a nebo vínem. Ale určitě by to šlo i s vepřovým, jen to by se mohlo více drobit a nedrželo by při servírování. Ale je to o chuti ;-)

      Vymazat
  2. Ha, jiná, trochu jednodušší varianta Schepherds pie. Já si většinou udělám ragů z hovězího masa, balíčky rozdělím do mrazáku a pak už stačí udělat tu kaši a zapéct.
    Andrejko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, obdob Pastýřského koláče je mnoho :-) Chystám se do kaše v sezóně přimíchat zeleninu.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)