Pizzu v domácích podmínkách jsme začali dělat už když jsem byla malá holka.
Dříve jsme dělali pizzu z obyčejné hladké mouky a droždí, ale ta byla po upečení taková buchtová. Tak jak ji dělá asi velká část českých domácností :-/
Ale od dob mých vysokoškolských studií, kdy jsem studovala s kamarádkou jejíž přítel měl restauraci a dělali v ní i pizzu, ji dělám téměř stejnou jako v pizzerii. Jediné co mi chybí je ta pec :-D
Sondovala jsem u ní v čem tkví tajemství výroby dokonalé pizzy. Myslela jsem si že kupují už hotové těsto, ale ne!
Podstata spočívá v hladké pšeničné vysokolepkové mouce. Po zpracování je těsto pěkně plastické a nelepí, takže jde rozválet do tenka. Kupuji ji buď v Globusu nebo Tescu, ale viděla jsem ji i jinde v obchodech a nedá se říct, že by ji měli vě všech Globusech. Chce to se po ní podívat zda jí u vás mají.
Sondovala jsem u ní v čem tkví tajemství výroby dokonalé pizzy. Myslela jsem si že kupují už hotové těsto, ale ne!
Podstata spočívá v hladké pšeničné vysokolepkové mouce. Po zpracování je těsto pěkně plastické a nelepí, takže jde rozválet do tenka. Kupuji ji buď v Globusu nebo Tescu, ale viděla jsem ji i jinde v obchodech a nedá se říct, že by ji měli vě všech Globusech. Chce to se po ní podívat zda jí u vás mají.
Já dělám těsto z 250g této mouky, 1/2 prášku do pečiva, 120ml vody, špetky soli a lžíce olivového oleje.
Smícháním těchto surovin vznikne nelepivé těsto, které rozdělím na dva bochánky. Každý z nich rozválím do průměru cca 25cm.
Na plechu pak ozdobím čím máme rádi.
Často dělám několik různých druhů. Sýrové máme rádi se smetanovým základem.
Pokud dělám pizzu s rajčatovým základem, pomažu těsto rozmačkanými rajčaty (většinou z konzervy) a dochutím plátky česneku.
Často dělám několik různých druhů. Sýrové máme rádi se smetanovým základem.
Andrejko, děkuji za typ, mouku na pizzu si vozím z Německa, nějak jsem si nevšimla, že je ke koupi i u nás.
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena
Jsem ráda že jsem ti mohla dát tip na českou mouku. Dej mi vědět až jí seženeš a až vyzkoušíš tak jak se ti zdá v porovnání s tou německou. Vzala bych si pak od tebe tip na tu tvou ;-)
VymazatProsím, jak děláte smetanový základ?
OdpovědětVymazatVíce méně nijak. Poleji pizzu 33% smetanou :-) A pak posypu sýrem.
VymazatZítra ji vyzkoušíme. Muž nebude doma tak na to budu mít klid a v neděli aspoň bude hotový oběd. ;-)
OdpovědětVymazat