pondělí 11. května 2015

Slovinsko - Therme 3000

Po prvním májovém víkendu, když nám odjela návštěva mi můj muž oznámil, že nám zařídil program na víkend další. Když mi řekl, že nás přihlásil na akci s karavanistama na slovinské termály, byla jsem nadšená! :-)


Za prvé miluju termály a za druhé Slovinskem jsem vždy maximálně projížděla, ale nikdy jsem neměla možnost poznat zemi a její obyvatele lépe.

Jednu chvíli to pracovně vypadalo že snad ani nepojedeme, ale naštěstí jsme alespoň ve čtvrtek po práci odjeli směr Vídeň. Krátce po půlnoci jsme dorazili do cíle. Přespali na parkovišti a ráno najeli do kempu se ubytovat mezi ostatní již rekreující se kamarády karavanisty.

Z nabízených míst jsme si na recepci vybrali parádní flek cca 30m osociálního zázemí a asi 40m od vstupu do termálů a přes to pěkně stranou v klidné části kempu. Hned po tom jsme zjistili, že našimi sousedy jsou budoucí kamarádi Hanka a Karel.


Posnídali jsme a vyrazili prozkoumat termály. Bylo krásné letní počasí, takže od auta do termálů rovnou v plavkách.
Koupání v různě teplé vodě v kombinaci s naprosto letním počasím v mimo sezóně (=méně lidí) byla luxusní kombinace. Opálili jsme se jak u moře, parádně si zaplavali a odpočinuli!


Večer po večeři jsme jeli projet blízké okolí na bruslích. Všude krásné rovné široké asfaltové stezky pro cyklisty. Paráda!


Druhý den jsme posnídali bábovku z domova o kterou jsme se podělili s místním vrabčákem. Byl pěkně oprsklej :-D


Každé ráno probíhalo cvičení, kterého jsem se musela samozřejmě účastnit :-) Animátor, který cvičení vedl ze břehu byl celkem při těle, ale byla s ním legrace :-D


Přes den jsme vždy dali zmrzlinu. Samozřejmě každý den jinou :-)

Moc mě bavilo komunikovat česko-slovinsky :-D Je jim rozumět ještě lépe než Polákům či Chorvatům. Vůbec jsem angličtinu nepotřebovala :-) 

K sobotní večeři jsme plánovali grilování, ale gril jsme nechali doma, takže jsme se s klobáskama vetřeli k sousedům a byl z toho moc hezký večer strávený s fajn lidma. 


V neděli ráno začali někteří z "účastníků zájezdu" zvedat kotvy a do navigace zadávat "domu".
My jsme si opět došli pro čerstvé pečivo do pojízdné prodejny v kempu a v klidu posnídali. Po té vyrazili na obhlídku vzdálenějšího okolí na kolech. Koupili jsme si víno a chleba, víc se do baťůžku nevešlo :-)


A po obědě opět termály. Do plánovaného odjezdu v odpoledních hodinách jsme ještě museli nafotit všechny vnitřní i venkovní bazény a okolí z výšky tobogánů.



Byl to skvěle strávený víkend!
Kdo by jste chtěl vyrazit do Moravských Toplic, tak vřele doporučuju! Ubytování je možné i v přilehlých apartmánech či hotelech.


Mimochodem, cena ubytování v kempu včetně vstupu do termálu byla nižší než bývají vstupy do aquaparků v Čechách! A to jsme platili dvě noci a byly tam de facto 3 celé dny!

3 komentáře:

  1. Andrejko, z tvé reportáže je cítit spokojenost a nadšení! Slovinsko trochu znám, ale v termálech jsem tam ještě nebyla, tak díky za typ.
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem dokázala slovy vystihnout co cítím. A až budeš zase plánovat cestu do Slovinska, určitě to spoj s termálama ;-)

      Vymazat
  2. Andreo,
    moc pěkně jste si užili druhý májový prodloužený víkend :-)
    A moc ti děkuji za komentář a slova chvály!
    Krásné i všední dny!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)