pondělí 21. srpna 2017

Rozpracované projekty

Možná jste si někteří všimli, že moje příspěvky na blog letos dost váznou. Důvodů je vícero, ale hlavní se dozvíte na konci tohoto příspěvku :-)

Během zimy moc nerestauruju, protože i v dílně je zima a já odpočívám :-) Ale nelenoším úplně a plánuji co a jak budu vyrábět až se oteplí :-) A letos na jaře jsem sice začala, ale pak mi nějak zdravotní stav nedovoloval se věnovat čemu bych ráda a tak mám několik renovací rozdělaných a téměř jsem na ně posledních 5 měsíců nesáhla.

 Někdy začátkem roku jsem objevila stránky Pixers.cz, kde mají obrovský výběr tapet a tak jsem se několik dní probírala nabídkou a přemýšlela co bych kam využila.

Několik dní mi trvalo, než jsem vybrala kam kterou tapetu využiju. Hlavní na co jsem myslela, byla tapeta na výplň paravánu. Měla jsem velké dilema, kterou, ale nakonec po poradě s kamarádkami vyhrála tato. Paraván ale tak nespěchá co se dokončení týká, takže na výsledek si budete muset ještě počkat :-)

Další tapetu jsem objednala na zadní stěnu policové skříňky, která bude tvořit komplet s horní skříňkou.


Obě jsou to skříňky co zbyly z pořízené kuchyně a měly by přijít do rohu hostinského, budoucího dětského pokoje. Toto skříňka je téměř před dokončením, ale bude otázkou, kdy mi ji muž pomůže namontovat na zeď, takže fotka a článek o dokončení obou skříněk bude také až budou viset.

Další tapetu a to s motivem ptáčků a barevným laděním ve kterém bude natřená skříňka z venku, jsem naplánovala na dno šuplíků této skříňky, kterou jsem si také přivezla od Korbelů.


Šuplíky jsou také ve stavu před dokončením, ovšem skříňka je mezi projekty které budou muset počkat.


A teď projekty, které bych ráda v dohledné době dokončila, ovšem není to tak úplně na mě jestli to zvládnu.

Tuto vařenku mi můj muž přivezl z Č. Krumlova od pána, který rozprodával takovéhle kousky co měl uskladněné v garáži.


Uvnitř skříňky jsou police a jedna řada čtyřech mini šuplíků. Celá skříňka je cca 1,3m vysoká.

V rámci renovace a vylepšení ložnice jsem sháněla staré kazetové dveře. Článek o dveřích mám rozepsaný a jeho dokončení bude také snad letos. Tyto dveře jsou jedny z těch které se mi podařilo sehnat a už jsou opálené a čekají na louhování. Pak obroušení a půjdou za postel jako pelest.


No a od mamky jsem si přivezla dětskou jídelní židličku kterou chtěla spálit, že je k ničemu. Je víceméně kompletní, jen je třeba ji dát dohromady, dodělat stoleček a plánuji ji natřít na bílo.


A ten největší a nejdůležitější projekt letošního roku, u kterého očekáváme "dokončení" v lednu 2018 je naše miminko :-) Takže letošní rok jde restaurování tak trochu stranou, ale moc se těšíme jaký bude náš rodinný život ve třech, resp. ve čtyřech když počítám i Ťapinku :-D ;-) A věřím že miminko bude hodné a nechá maminku aby se i dále mohla věnovat zvelebování bydlení a zahrady :-)

18 komentářů:

  1. Andrea , úplne ťa chápem, so mnou je to podobne, mám toto rozrobeného až až. Okrem miminka:-). Držím palce nech miminko sa šťastne narodí, nech prinesie radosť a šťastie. Krásny deň. Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Moc děkuju :-) Vždycky jsem měla víc věcí na restaurování rozdělaných, ale teď se smiřuju s tím, že na některý věci holt víc než rok nesáhnu. Teď se snažím dodělat jen ty věci co se miminka týkají abych si konec těhotenství mohla užít v odpočinku.

      Vymazat
  2. Andrejko, to je krásná zpráva! Moc Vám gratuluji k rozšíření rodinky. Naši mladí také čekají druhé dětátko v lednu, na konci. Hezky se opatruj a užívej si těhotenství, určitě Ti sluší! A Tvé projekty jsou super... jsi šikovná moc. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Moc děkuju :-) Těhotenství si moc užívám a jak mi sluší se určitě za čas pochlubím :-) A už vědí co to bude? My ještě ne, ale jsem hrozně moc zvědavá a toužím už pořizovat výbavičku :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Andrejko, neuvěříš ale moc jsem na Tebe vzpomínala, co je s Tebou a napadlo mně, že bys mohla očekávat mimčo. Telepatie funguje na 100%.
    Moc blahopřeji k požehnanému stavu. My jsme čekali mnoho let až jsme se dočkali naší Johanky. Větší stěstí jsem nezažila. Však uvidíš až to Tvoje vykoukne na svět. Těším se na další zprávy od vás! Pa Stáňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, že jsi na mě myslela :-) No jo, je to tak :-D Už těhotenství jako takové je změna. člověk jinak uvažuje, uvědomuje si že za 9 měsíců bude vše jinak a tak se snaží ještě dokud to jde, ale zároveň se šetřím a dopřávám si odpočinek jako nikdy předtím. Moc se na miminko těším a určitě budu informovat jak žijeme. S podzimem ubyde aktivit, tak bude víc času na blog ;-) I když výběr kočárku, postýlky, autosedačky a pod. zabere taky spoustu času ;-)

      Vymazat
  4. Tak hodně zdaru nejdůležitěšímu projektu :-)
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  5. Andrejko to je nejkrásnější co tě čeká a moc ti přeji štěstí, které k do tvé rodiny přijde narozením miminka. Přeji hodně zdraví.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda že početí miminka a jeho vývoj je opravdu malý zázrak. Uvědomuju si to teď víc než kdy předtím! Děkuji za přání a milou zprávu :-)

      Vymazat
  6. Tak hlavně tomu poslednímu projektu - ať je mu u maminky v bříšku dobře, ať se se připraví na svět!
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Pavle moc děkuju za milé přání ;-) I ty se měj krásně a užívej posledních pár letních dní :-)

      Vymazat
  7. Andrejko vařenka je nádherná, po takové už dlouho toužím. Ale ten největší projekt-miminko, to je úžasná zpráva. přeji hodně zdraví a krásné těšeníse.
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sháním takovou tu vařenku se čtyřmi a více šuplíky viditelnými zvenku. Takhle se ke mě dostala aniž bych ji sháněla ;-) A děkuju za přání, užívám si to i když jak se přehoupla půlka těhotenství, s každým týdnem to začíná být znát :-)

      Vymazat
  8. Tak teda tu Vařenku vám závidím,ještě víc že je z mého rodného města, no a miminko je ten nejúžasnější projekt v životě, hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Vařenka se už pomalu zabydluje v dětském pokoji ;-)

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)