úterý 8. července 2014

partnerství měst Tábor - Konstanz

Naše město, tedy město kde jsem vyrůstala a do necelých 30let žila, má jako většina měst v Čechách partnersví s jinými zahraničními městy. Jedním z nich je německá Kostnice (Konstanz).
S tímto městem jsme historicky spojeni přes mistra Jana Husa.


Spolupráce obou měst je velmi rozsáhlá a funguje již na bázi jednotlivých sportovních klubů, kulturních spolků a jiných skupin. Každoročně navštíví Tábor mnoho občanů z Kostnice a naopak. Letos jsme využili pozvání florbalovým klubem ze sportovní univerzity v Kostnici a vypravili se reprezentovat Tábor při přátelském utkání mezi německými, švýcarskými a českými florbalovými kluby.
 
Z Tábora jsme odjížděli autobusem v pátek v půl páté ráno :-(
 Po prvotním šoku z autobusu a brzkého vstávání jsme serozkoukali a v autobuse začala zábava :-)
Cesta díky tomu celkem utekla. Kolem jedné hodiny odpolední jsme dorazili k Bodamskému jezeru.
Bodamské jezero je největší vnitrozemské jezero Nĕmecka s vodní plochou 536 km2, kde je rozvinutá čilá místní vodní doprava. Na trajekt se dlouho nečeká, pendluje to tu jako v Táboře městská autobusová doprava :-D
V roce 2004 při příležitosti oslava 20. výročí podepsání partnerské smlouvy byl v Kostnici křest nového trajektu. Plavidlo v ceně 8 mil. € nese na bocích jméno TÁBOR a na své palubě lodní zvon, věnovaný naším městem. Je to krásné koukat na loď, která je "tak trochu naše" :-)


Okolí jezera zdá se hodně úrodným a tak se zahrádky u každého domu krásně barvily. Asi ani jedné nechyběl keř hortenzie :-)


Poprvé v životě jsem tu viděla na živo vzducholoď! :-o


 Po tom, co jsme se přemístili do místa hlavního dění, tedy pro nás florbalisty a fanklub místní sportovní univerzitu, rozbalili jsme ležení, každý dle svého uvážení :-D
Spali jsme přímo v hale :-)

Večer bylo grilování a seznamování se s Kostnickými flobalisty. Díky tomu město je na půl německé a na půl švýcarské a že na různá stipendia v Kostnici studují cizinci připadala jsem si jako tehdy v Bruselu, který je pro mě nejkosmopolitnější město evropy.

Druhý den ráno jsme se nasnídali a mužská část našeho zájezdu se šla připravit ke hře a my fanynky jsme se usadily do hlediště odhodlané podporovat náš tým do posledních sil :-)

 

Během dne se sehráno několik zápasů, které pro nás dopadly dobře.
 
K večeru jsme se vydali do centra města poznat historickou část města.
  

 Díky tomu že jsme měli průvodce, viděli jsme stěžejní místa a vyslechli si k nim výklad.

Procházka starým městem, které se od středověku téměř nezměnilo, se nám líbila. Na večeři jsme zašli do místní restaurace.

V neděli ráno mi to nedalo a tak jsem vyzkoušela místní skvěle vybavenou posilovnu.

Po odehrání nedělních zápasů jsme se vydali na cestu domů.
Na trajektu jsme se zchladili zmrzlinou, která fakt bodla :-)
 
Opět vydařený prodloužený víkend :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)