Teplo krbových kamen, měkké hřejivé přikrývky, čtení knížky a pití chutných teplých nápojů, to jsou pro mě symboly zimy :-)
Určitě víte že punč lze dělat různě, ale neměla by v něm chybět šťáva z ovoce a lze použít různý alkohol.
Já si doma dělám punč nejraději z našich jablíček ze zahrádky a pomerančů.
V odšťavňovači si vylisuji pomeranče, jablíčka a k nim přidávám co mám zrovna po ruce. Grep, kiwi, mrkev nebo třeba hrušku... Lze použít jakékoli ovoce které se dá v zimě koupit (a je vhodné do odšťavňovače). Já vylisovanou šťávu ještě ředím cca polovičním množstvím vody, ale není to nutné.
Do hrnce si dám svařit bílé víno (sladké) s celou skořicí, hřebíčkem a badiánem. Po tom co se celým obývákem line vůně koření naliji šťávu z ovoce a nechám ohřát. Už to nevařím, aby se nezničili vitamíny.
Množství podle toho jak kdo má rád. Já dávám vína asi 1/3 množství zředěné vylisované šťávy.
Takto vznikne chutný, vánocemi vonící nápoj, který nejen zahřeje, ale i chutná :-)
Takže komu je zima, berte to jako tip na zahřátí ;-)
Mňam :o)).
OdpovědětVymazatTo je ale vitamínů a těch není nikdy dost!
Hezké dny.
Alena
A v tomhle období chřipek obzvlášť ;-) Díky za návštěvu :-)
VymazatTaky se jdu zachumlat s knihou, jen ty vitamíny vyměním za bylinkový čaj na dobrou noc, zítra si snad udělám čas na nějaký punčík dle tvých rad, Kája.
OdpovědětVymazatTo je hezký :-) Tak co inspirovala jsem tě a dala jsi si i ten punč? ;-)
VymazatDíky za typ. Já ujíždím na zázvorovém čaji. Punč jsem ještě nedělala. Hezkou neděli D.
OdpovědětVymazatTak to doporučuji zkusit ;-)
VymazatMám tu sice zázvorový čaj s citrusy, ale pozvat na punč bych se nechala, vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatAndrejko, hezké odpoledne přeji. Helena
Helenko, ty jsi vždycky zvána, takže až budeš mít cestu k nám na jih, dej vědět ;-)
Vymazat