Každý kdo pěstuje rajčata dobře zná že v určitou dobu sklizně už nevíte co s rajčaty. Lečo už nechce nikdo jíst a moc možností jak rajčata uchovat na dobu pozdější není. Dají se s paprikami zavařit, dá se udělat domácí protlak či kečup nebo je lze usušit.
Já jsem letos poprvé zkusila rajčata s kořením Aglio peperoncini od Antonína.
Rajčata jsem nakrájela na max. půl centimetru silné plátky a položila je na pečící papír na plech. Lehce osolila (koření obsahuje sůl, takže není nutné solit) a posypala kořením.
Dala do vyhřáté trouby a sušila horkovzduchem cca na 80st. Jak dlouho? Záleží jak moc vodnatá jsou rajčata, ale trvá to víc než hodinu :-) Já mám zkušenost že je ideálně jeden den usuším, nechám do druhého dne a druhý den už jen na chvilku dosuším. Až pak je odlupuji z papíru.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)