Recept na klasický skořicový kriengel jsem vám dávala na blog loni v říjnu, kdy jsem předesílala, že bych ráda zkusila kriengel s povidly. Do teď jsem ho dělala už asi třikrát a je to příjemná obdoba buchet s povidly, kde na mě je většinou povidel velké množství.
Těsto připravím dle receptu zde. Jen místo potření máslem a posypání skořicovým cukrem pomažu vyválené těsto domácími švestkovými povidly.
Používám na to lžíci, kterou mi to jde nejlépe. Zadní stranou lžíce povidla nabírám a pomazávám tenkou vrstvou povidel.
Po té zavinu plát do roličky, tu podélně rozříznu a smotám do věnce stejně jako v úvodním receptu.
Jelikož povidla dělám z domácích padaných švestiček, které jsou dostatečně sladké, nedoslazuji je a když chci aby byl kriengel trochu sladší, protože v těstě cukr není žádný, posypu ho po upletení (před pečením) trochou skořicového cukru.
Tento druh sladkého mám ráda, protože nejen že dobře chutná, ale i moc hezky vypadá :-)
Povidla mám ráda, takže tenhle kriengel by mi možná chutnal víc než klasika...Budu to muset někdy vyzkoušet
OdpovědětVymazatStáňa (http://werka13.blog.cz)
Já mám ráda švestková povidla v tenčí vrstvě a jablečná povidla do buchet, takže takhle v kriengelu jsou mňam ;-)
VymazatHned bych si zakousla :o). Pekla jsem ho vlastně jenom jednou se skořicí a byl moc dobrý, takže tento povidlový by nám také chutnal.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Ála
Tak ho taky určitě zkus ;-)
Vymazat