středa 20. září 2017

Skříň v rohu ložnice

Další dokončený zachráněný kousek co měl skončit jako topivo je rohová skříňka, kterou jsem si dovezla ze sběrnýho dvora.


Stěžejní část rekonstrukce už jste viděli, ale jako vždy pod mýma rukama po olouhování a při broušení došlo k rozborce. Nevím jak to dělám, že aniž bych chtěla, vždycky to rozeberu víc, než původně chci :-) No dobře, no tak vím proč, jsem moc precizní a detailista ;-)


Naštěstí se mi vždy vše podařilo i sestavit zpět ;-)

Původní typ pantů nešlo moc dobře obnovit a ani jsem nechtěla, takže jsem řešila jaké panty a jak moc viditelné tam dám. Rozhodla jsem pro zcela přiznané panty. Jelikož jsou dvířka lehounká, stačí tři panty na výšku.

Skříňka byla bez vnitřních polic, které jsem plánovala vyrobit ze spárovky v hobby marketu. Ale jelikož jsme pořídili kvalitní a velké svorky (protože je pořád potřebuju!) a taky jsem dostala od mého drahého muže, který ví jakým dárkem mě potěší :-D, pokosovou pilu, tak došlo na vlastní výrobu z prkýnek z palet.


V určité fázi rekonstrukce jsem se rozhodovala, zda skříňku znovu zasklít ornamentním sklem, nebo třeba udělat sklo s ornamentem (kresbou, nebo leptáním), nebo zda použít třeba pletivo...


Původně byly na zasklení také dvě svislé asi centimetr tlusté svislé příčky, jak je vidět v úvodním článku. Ty jsem si taky sehnala nové, ale do teď jsem se nerozhodla.

Aktuálně je tedy bez zasklení a bez příček a kdo ví jestli to není trvalé provizorium :-D
Do viditelných poliček jsem prozatím "ubytovala" medvědy ;-)


Skříňka byla od počátku zamýšlená do ložnice. Do rohu mezi dveře a balkonové dveře na terasu, kam rozměrově dokonale pasuje a svým tvarem nijak nepřekáží.

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Takže myslíš že to mám nechat takhle "nedodělané" otevřené?

      Vymazat
  2. Andrejka je to dokonale. Akurat som dorobila jednu skrinu a potrebovala by rozobrat a nejake casti vymenit, ale nie som až taká precízna, pokial nemusim neroberiem :-). Aj u nas na Vianoce pre mna idu prakticke darceky. Naposledy rotacna bruska a teraz tuzim po kefovej bruske...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D To ocení jen ženy jako my, že? ;-)
      Jinak já taky nechci apriori hned rozebírat do posledního kousku, ale jak jsem pečlivka, tak to většinou tak dopadne :-D

      Vymazat
  3. Andrejko, krásné!!! Měj se fajn, Ivana

    OdpovědětVymazat
  4. Andrejko, je nádherná!
    Buď na sebe pyšná!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju! Jsem ráda že se ti líbí :-) Užívej si krásné podzimní dny :-)

      Vymazat
  5. Andrejko, krása !!!! Povedlo se !!!! Jsi "holka šikovná" !!!! Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)