neděle 11. září 2016

Hrnčířské trhy Beroun - podzim 2016

Tak se přiznejte... jsem zvědavá kolik z vás bylo tento víkend v Berouně ;-)

Pamatuju si jak jsem (tuším předloni) přijela z jarních hrnčířských trhů v Berouně se spálenými rameny a dekoltem. To dnes nehrozilo, ale zase hrozil úžeh i úpal. I když jsem byla oblečena opravdu letně a doplňovala tekutiny, horko bylo tedy pekelný! Lepší by bylo u vody, ale zase nechat si ujít tuto akci?

Nene, těšila jsem se od jara, protože tehdy jsem plánovala jet, ale nevyšlo to. A taky ty podzimní pro mě mají větší váhu. Přes léto keramiku nedělám, dávám si tvůrčí pauzu, abych se namotivovala k další práci a v Berouně ty nápady jen naskakují a já mám pocit, že musím zkusit to či ono a nevím co dřív. Než jsem začala psát tento článek, musela jsem si ještě za čerstva naskicovat nápady, kterou jsem v Berouně nasála.

Znáte to jak přicházejí nápady? Stačí pohled na nějakou barvu, strukturu, nebo detail a vám se najednou v hlavě zrodí nový nápad. U mě to pak nějakou dobu trvá, než dojde na realizaci, ale ta radost když to dopadne přesně jak jste si to v hlavě vysnili... :-)

Ale dost povídání, pojďte se pokochat vy co jste do Berouna nedorazili ;-)



Samozřejmě jsem nefotila všechny stánky, ale jen ty co byly mému srdci nejbližší :-)


Tady u stánku Palíšků jsme koupili hrníček se sovou pro maminku mého muže, protože ona sovy sbírá.

Samozřejmě jsem si musela udělat radost a něco koupila i sobě. Nevím čím to je, ale ta keramika maďarských prodejců mě vždy zaujme o stupeň více. Je taková zajímavá, neokoukaná :-) Tady v tomto stánku jsem si koupila krásný velký hrnek ve francouzském stylu.


A k té nádherné podívané hrála skvělá kapela Circus Problem :-) Bavilo mě sledovat kolik lidí nenechali klidnými a pohupovali se do rytmu :-D


U Kočků nemají jen krásnou keramiku, ale i výborné topinky! Té vůni, která se line od stánku jen málokdo odolá :-)


U několika stánků měli keramické petrolejky. Kdyby se mi domů stylové hodila, tak těmto bych neodolala.


Myslím že každý kdo trhy navštívil si našel ten svůj "šálek kávy" :-D Ať už hledal šálek na kávu, nebo třeba monument na zahradu.



Keramické loutky byly také k vidění u více stánků a vždycky byly nádherné :-)


Jako vždy i dnes jsem odjížděla příjemně naladěná. V takovém příjemném opojení :-)

4 komentáře:

  1. TOLIK KRÁSNÝCH VĚCÍ...TO BYCH ZEŠÍLELA!!ILČA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to dělám tak, že si vše nejdříve projdu a to NEJ si pak jdu koupit. Až na vyjimky, kdy vím že je to láska na první pohled a nepřežila bych kdyby mi to mezi tím prodali :-D ;-)

      Vymazat
  2. Keramika sa mi páči, ale nejak ju nevyhľadávam, ale neverím, že by som si tu predsa len nenašla niečo krásne. Aspoň dva hrnčeky určite.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si jistá, že i ty by jsi si tam zamilovala ten svůj kousek :-)

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)