středa 3. srpna 2016

Řecký salát z výpěstků

Letos poprvé jsme začali pěstovat zeleninu ve skleníku. Zasázeli jsme několik sazenic rajčat a paprik, dvě sazenice salátových okurek a další.

Sklizeň ve skleníku je v plném proudu a tak došlo na můj oblíbený a všemi návštěvami vyžadovaný řecký salát.


Je to v podstatě vylepšený Šopský salát.

Dávám do něj salátovou okurku, papriky (bílé a pro barvu i žlutou), rajčata, na kostičky nakrájený sýr balkánského typu, na jemno nakrájenou cibulku (jen pro chuť), rozpůlené zelené olivy. Ničím to nezalévám, čerstvá zeleniny si pustí šťávu sama! Opatrně to vše promíchám a podávám vychlazené.


Rajčátka plodí, papriky většinou ožrali slimáci :-( a hadovkám byť neroubované sazeničce se daří.



Byť si někdy při zalévání po únavném dni říkám, jestli není lepší si zeleninu koupit od farmáře, těší mě ty plody které za svou práci sklízím.

Užíváme si chutného ovoce z vlastní produkce :-)

6 komentářů:

  1. Gratuluji k parádní sklizni. Salátujeme denně, u toho tvého bych přidala už jen trochu olivového oleje a usekané bylinky (bazalku, kopr,...)
    Andrejko, přeji hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Je to radost sklízet plody za tu námahu :-) A chuť domácích rajčátek je k nezaplacení :-)

      Vymazat
  2. Andrejko, tak takový salát bych si teď fakt nechala líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdykoli se u nás dělá gril párty, salát nesmí chybět, protože každý kdo ho ochutnal se po něm shání a chce ho znovu ;-) Dělám ho vždy velké množství a vždy se sní :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, taky salátujeme z vlastního, ale bez paprik, ty prostě u nás ne a ne růst :-) (jako že se plodů nikdy nedočkám) Dobrou chuť Margit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to? Taky vám je žerou slimáci nebo máte jiný problém?

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)