pondělí 22. února 2016

Italská kuřecí roláda

Máme známého a ten je vášnivým nadšencem pro italská auta a motorky. Se svou vášní došel tak daleko, že pořádá srazy historických vozidel různých italských výrobců.

Už je to možná dva roky co jsme vyrazili se známými do nedaleké vyhlášené restaurace na pizzu. Byla sobota před obědem a my se těšili na výbornou pizzu. Bohužel nás nemile překvapili informací, že pizzy o víkendu dělají až od 16hodin :-(

Co dělat, vybrali jsme si tedy každý nějaké jídlo z nabídky. Já pokud je to možné, ráda zkouším jídla, která jsem ještě nejedla a tak mě tady zaujala kuřecí rolka plněná sušenými rajčaty, olivami a mozzarelou.


Moc jsem si tenkrát pochutnala, takže i prvotní velké zklamání že pizza nebude bylo otupeno :-)

Od té doby je toto jídlo zařazeno v našem domácím jídelníčku ;-) Dnes se s vámi chci o recept podělit a budu ráda, když i někoho z vás zaujme a vyzkoušíte tuto kuřecí rolku.

Kuřecí prso rozříznu tak abych ho mohla rozvinout do plochy. Sušená rajčata (cca 3 až 4 kusy) pokrájím, mozarelu nakrájím na kostičky a zelené olivy překrajuji na půlku. Olivy musí být zelené, aby rolka měla v řezu trikoloru italské vlajky :-)

Také je důležité si rozmyslet jak budeme plátek masa rolovat a pokládat náplň napříč směru rolování :-) Už se mi to taky povedlo ve spěchu zarolovat špatně a to si pak člověk nepochutná :-/ Právě ta chuťová kombinace oliv, sušenýsh rajčat a nevýrazné mozzarely je dokonalá :-)


Po zarolování posypu ještě zlehka grilovacím kořením a navrch položím slabý plátek másla. Rolky po dně podleji trochou vody.


Během pečení podlévám sosíkem, který se vypeče.


Dobrou chuť ;-)

6 komentářů:

  1. Andrejko, úplně stejně plním závitky z krůtího masa. jen je většinou zatáhnu na hluboké pánvi, pak trochu podliju a pod pokličkou dodusím. Do výpeku nakonec vmíchám trochu smetany. Vždycky všem chutná :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Olivy necham manzelovi a sem s tou roladou. Predstav si susene paradajky som este nejedla. Vyzera to chutne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejíš olivy? Moje mamka taky ne ;-) Já je miluju! Můžu je zobat i jen tak samotné. Sušená rajčata jsem taky poznala teprve před pár roky. Kupuju je v Kauflandu u pultu co mají krájené sýry a uzeniny.

      Vymazat
  3. Hm, hned bych si dala...třeba k dnešnímu obědu.
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)