středa 13. ledna 2016

Mega těstoviny

Když přišel před časem Kaufland na trh se značkou Exquisit, neodolali jsme a koupili maxi těstoviny. Nebylo to poprvé co jsem maxi těstoviny viděla, ale nikdy jsem je nekupovala. Zkusili jsme tedy tvar mušlí s tím že se to něčím naplní.

A jelikož jsem měla z italských týdnů v Lidlu doma rajčatový protlak a parmazán, bylo jasno.

Koupila jsem cca 300g mletého masa (vepřové, případně míchané), které jsem ochutila kořením Čevapčiči (od Antonína, jak jinak :-D), nasekaným jedním stroužkem česneku a na drobno nakrájené malé cibulky. Přidala protlak (přiměřeně) a nechala ho odležet.

Do vroucí vody na cca 15min. se dá vařit cca 14ks těstovin. Po uvaření a po mírném vychladnutí aby se s nimi dalo rukama manipulovat je vyskládám do máslem vymazané zapékací mísy, nebo na plech s pečícím papírem.


Po té mušle naplním pomocí lžičky směsí masa, posypu parmezánem a dám zapéct tak aby se maso uvnitř upeklo, tedy cca na 180stupňů dvanáct minut.


Od doby kdy jsem je dělala poprvé, už jsme je měli několikrát. Jen ještě jako párty jídlo jsem je nezkoušela, ale myslím že vzhledem k tomu jaká je to jednohubka akorát do ruky by se to na párty dalo servírovat ;-)


6 komentářů:

  1. Jůůůů, tak to vypadá lákavě. Kombinace super! To určitě vyzkouším.... :-)
    Hezký večer, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A při použití předepsaných surovin a dodržení postupu i výborně chutnají. Teda já mám ráda, když nejsou těstoviny rozvařené!

      Vymazat
  2. Andrejko, vypadají skvěle, ochutnala bych!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. mnam, vyzera to dobre... aj na party...hmmm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano na párty podle mě jak dělané ;-) Já to včera jedla taky rukama :-D

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)