úterý 28. února 2017

Milevské maškary 2017

Možná jste zaznamenali včera v televizi reportáž o průvodu maškarních masek v Milevsku.

Můj muž v pátek prohlásil, že s sobotu se pojedeme podívat na maškary a že si mám vybrat zda chci do Skalice, nebo do Milevska. Ve Skalici jsme byli loni, takže to bylo jasné. Jede se do Milevska :-)

Ráno jsme se vzbudili do krásného slunečného dne. Já jsem si šla hned zaběhat. Sluníčko krásně hřálo, ale půda byla ještě promrzlá, takže jsem po delší době mohla opět zabrousit do lesa a přes pole. Pak horká sprcha a vydatná snídaně a bylo mi krásně :-)

Po obědě jsme vyrazili na maškary. Máme to cca 45min. jízdy. Do Milevska jsme přijeli něco málo po 13hodině. Záchytné parkoviště a kyvadlový svoz jsme nevyužili a našli si místo na parkování blízko centra. 

Cestou do centra dění jsme si pročítali rýmovaná hesla napsaná skoro na každé výloze obchůdků lemujících ulici. Oceňovala jsem individualitu každého sloganu který vždy pasoval na konkrétní obchůdek.


Na náměstí byla už zábava v plném proudu a tak jsme šli obhlédnout co nabízejí místní stánky. Hned na kraji nás zkásly mobilní pokladní a za cenu vstupného 50Kč jsme dostali odznáček k označení že máme zaplaceno :-)

Ze stánků se k nám linuly různé vůně. Teplým mandlím v karamelu jsme neodolali jako prvním a zapili je teplým kakaovým nápojem :-)

Při tom jsme si poslechli Pouličníky na hlavním pódiu i flašinetáře, který byl trochu mimo dění, ale stál za pozornost.


Mile mě překvapilo, že na náměstí bylo dle mého dostatečné množství mobilních WC. Takže ještě než začal průvod jsem osobně vyzkoušela ;-) :-D

Našli jsme si místo v první řadě, kde bylo pěkně vidět a dalo se fotit.
Tady pár fotek pro nasátí atmosféry :-)







Po skončení průvodu jsem prošla kolem stánku, kde mi do nosu zavanula vůně punče, takže jsem využila toho že nebyla fronta a dala si dvě deci na zahřátí :-) Pečenou klobásu od řezníka jsem taky musela později ochutnat.

Po cestě k autu jsem se ještě vyfotila s těmahle fešákama :-D

6 komentářů:

  1. To musela být paráda ;-) Skvělý den jste si užili.Někdy ta televize dokonce k něčemu i je :-).H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to fajn, takže ráda doporučuju a třeba za rok se tam zase podíváme. A nebo pro změnu zase někam jinam ;-)

      Vymazat
  2. O Milevských maškarách jsme se dozvěděli v Toulavé kameře na ČT1, musí to být velkolepé, tvoje fotky a reportáž to ostatně dotvrzují.
    Pěkný den, Pavel

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné. Přeji hezké dny. Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Andrejko, to musela být moc fajn akce! V průvodu byla k vidění spousta krásně zpracovaných masek, Simpsonovi však byli nejoriginálnější! :-)
    Horké mandle bych si dala taky, ty miluju! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)