pondělí 17. října 2016

Výlov Rožmberka

Nádherný slunečný víkend jsme si užili :-)

Po těch pošmourných dnech už jsem začínala mít myšlenky na Vánoce a přestala doufat že by ještě bylo babí léto. Ale v pátek večer koukal muž na předpověď a hlásil mi že by v sobotu mělo být hezky a tak jsem se rozhodla, že se pojedeme podívat na výlov největšího českého rybníka Rožmberk.

Dorazili jsme na místo konání kolem druhé hodiny odpoledne a popravdě řečeno lidi už odcházeli a dorazit déle už bychom asi vytahování rybiček z vody neviděli.


Přijeli jsme tzv. "za pět minut dvanáct":-D Proto jsme se hned vydali do centra dění, tedy k místu kde rybičky vytahovali z vody a nakládali je do aut.


Měli jsme možnost být u toho, když probíhal živý vstup do vysílání Radiožurnálu, kde byl představen kapr Pepa (největší kapr) a paní Světlana Lavičková byla pasována na rybářku :-) Kdo nevíte o co jde, tak to se dotyčná předkloní, vystrčí zadeček, který jí pánové polejou kýblem a pak přes ty mokré kalhoty dostane několikrát během proslovu plácnutí prokládané opětovným poléváním. No ještě že bylo tak pěkné počasí! :-D


Díky slunečnému počasí a fotogeničnosti místa se mi podařilo nafotit několik podle mě hezkých fotek.

Vzadu je vidět radniční věž v Třeboni.

Milovníci rybích specialit měli spoustu možností ochutnat nějakou tu rybí dobrotu. Grilované, uzené či smažené rybky různých druhů.

Kdo přijel na výlov s dětmi mohl navštívit v místě sádek takový dětský koutek, kde byly pro menší děti soutěže a pro větší zde byla ukázka anatomie ryb, ukázky zubů našich ryb a podobně.


Jelikož bylo opravdu krásně, vyrazili jsme už asi letos naposled vyvenčit motorku.
Akce je to opravdu velkého rozsahu a je u lidí hodně oblíbená, takže na příjezdu provoz houstl, ale díky všudypřítomným policistům to bylo bez jakýchkoli kolon. Parkoviště byly kapacitně dostačující a desítky organizátorů to dle mého pěkně zvládali. Pro motorky bylo důmyslně vyčleněno zpevněné parkoviště a k našemu štěstí hned v centru dění, takže jsme se o motorku ani nemuseli bát :-)


Cestu domů jsme si jako obvykle protáhli a projeli se po malebné krajině jižních Čech, která se nyní krásně barví do pestrých barev podzimu.
Život je krásný když svítí sluníčko :-)

5 komentářů:

  1. Letos jsme se taky po delší době chystali na výlov Rožumberka, ale probíhal současně i rybolov u nás, tak jsme to letos opět vzdali.
    Krásně si užíváte podzim, jen tak dál :-))), Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba bude příští rok taky krásné počasí ;-) Je jedno kde, hlavně jestli jste si víkend užili ;-)

      Vymazat
  2. Na výlov bych se někdy moc ráda podívala. Do Třeboně jezdíme v létě s kolama a máme to tam s mužem moc a moc rádi.
    Krásné podzimní dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Andrejko, parádní stylové fotky, výlovy k podzimu prostě patří. Byla jsem jen na jednom a byl to zážitek.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Úplne žasnem koľko žien motorkároch je na blogoch. Pristane ti to. Podarili sa pekné zábery...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)