sobota 14. března 2015

Dámská jízda v Sobíku

Přes to že byl pátek 13., užila jsem si krásně den. Tak jak to u ne dlouho plánovaných akcí bývá ;-)

Dle kalendáře jsem měla mít volný pátek (nepracovní den), ale měla jsem v plánu nechat se zkrášlit u kadeřnice. Místo toho mě kamarádka Peťa B. přemluvila a vyrazili jsme do Soběslavi. Naše obvyklé kolečko, jehož tradici jsme založili loni na podzim se skládá z prohlídky sekáče, následně posezení u čaje a čerstvého pečiva v čajovně a na konec návštěvě výstavy Kreativ.

Soběslavský sekáč pro mě osobně není nic extra, ale ve společnosti Peťi dostává návštěva sekáče jiný rozměr! :-) Víme jaký má ta druhá vkus, takže si různě ukazujeme co jsme našly. Pak to zkoušíme jedna, pak zase druhá. Což je komické, protože naše postavy jsou rozdílné víc než by se zdálo :-D Komentujeme některé šílenosti, které se tam taky dají najít. No "ostuda" :-D Myslím si že vždycky když odejdeme, že jsou rádi :-D 

Tentokrát jsem si ze sekáče přinesla světlounce růžovou pašmínu, dva skvělé kožené pásky, jaké jsem sháněla delší dobu,


dětskou sukýnku s krásnou krajkou (už je odpáraná) a povlak na polštář, který přešiju (libí se mi látka).


Čajovna – kavárna "Rolnička" vznikla jako zácvikové pracovního místo pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Je to moc příjemné prostředí kde jste obklopeni výrobky z místní chráněné dílny.

Vždy si dáme něco dobrého k pití, já střídám různé pečené čaje, a k tomu jsem od minule nemohla zapomenout na ještě teplé kynuté koláčky. I tentokrát jsem měla štěstí a pochutnala jsem si na té božské dobrotě :-)

Peťa neodolala a koupila si krásný hrneček (ten co držím v ruce).


Další štací byla návštěva samotné výstavy, kvůli které jsme zahájily tuto milou tradici. Hned u vchodu jsme dostali starší číslo Rozmarýny. Nakoupily jsme pár drobností na dekorace 


a já jsem si vyrobila v rámci workshopu dvoje naušnice.


Už před dvěma roky jsem si vyrobila dvoje a nosím je moc ráda. Nejen že jsou originální, ale sama jsem si je vyrobila! :-D Takže jsem si dnes s nadšením vyrobila další ;-)


Opět velmi vydařený sraz na kterém tentokrát chyběla třetí mušketýrka Klárka Ž., ale snad jí potěší, že jsme se měly fajn a užily jsme si to i za ní a na podzim se nám třeba podaří sejít ve třech ;-)

Po cestě domů jsme ještě udělaly mezi zastávku v našem místním květinářství, kde jsme nakoupily macešky.


Když jsme odvezla kamarádku Peťu domů, pozvala mě k nim domů, abych se mohla vidět s její 2,5letou dcerkou, kterou nechala doma na hlídání tatínkovi... a světe div se... ona se urazila, že zůstala doma a nechtěla s náma mluvit!!! 

Ale rozlechtala jsem jí, že nás za chvíli vzala na milost ;-) 

11 komentářů:

  1. I já děkuji za milý pátek. Jelikož žiji mimo časoprostor, vůbec jsem netušila, že bylo 13. Jinak mám ještě další úžasný páteční zážitek - máme rybu!!!! Byla jsem přinucena jít a koupit. Ale vůbec mě nepřemlouvaly děti, nýbrž má vlastní matka!!! Jmenuje se Majkííí - ta ryba - (vymyslel Píďa). Je to Beta bojovnice - vlastně bojovník - kluk. Pes, kočka a teď ta ryba = super kombinace různých typů. Jiní avšak stejní - každý má své granule :-) :-) :-).
    Jistě jsi dnes pracovala tvůrčím směrem víc než já - přízdoby z Kreativu jsem bodla k větvím ve váze a bylo. Ale až to přijde, tak tu budou chlupy, resp. peří lítat. A to pak budou velikonoční dekorace jak víno!! Tímto se zatím loučím, jdu hodit granuli novému mazlíčkovi.
    Těším se na příští slet. Pa pa čau....
    petbeny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cože? Jako doma v akvárku?! Co to tvoji mámu napadlo?! :-o Já bych doma akvárko nechtěla kvůli údržbě, ale ve veřejných prostorách (restaurace, nákupní centra...) se mi to moc líbí.
      To víš že jsem dnes ani včera nezahálela. Finišuju se skříňkou, protože mi zítra L. asi přiveze další dvě skříně na renovaci. Macešky už mám v truhlíku. Valíčka vyfoukaná, obarvená, seno donesené, ale na věnec jsem se nedostala, ale jak mě upozornil můj muž "je ještě čas" ;-)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že jste si to užily, na podzim se zase určitě přidám! Ale mohly bychom něco naplánovat i dřív, ne? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že váháš! Já jsem na tom teď s časem o něco hůř jak mi zkrouhli v práci volný pátky, ale určitě počítám tak za měsíc bychom mohly něco vymyslet!

      Vymazat
    2. Adrej, víš, co mi tu chybí? Nějaké odkazy na Tvé oblíbené blogy. Kam chodíš koukat Ty ;-)

      Vymazat
  3. Takový den si zasloužíme každá!
    Super Andrejko, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Je to super ;-) Ještě dneska z toho čerpám, jak jsem se v pátek nabila pozitivní energií :-)

      Vymazat
  4. Andrejko, normálně jsem se v průběhu čtení uculovala :-) Musel to být perfektní den! A Tobě to na té fotce moc sluší! Já se chystám na dámskou jízdu příští víkend s kolegyněmi z práce - jdeme na maškaní a budeme převlečené všechny za Charlestonky :-) Tak snad se nám akce vydaří minimálně tak hezky, jako vám! Krásný večer! Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že jsem ti vykouzlila úsměv ve tváři :-) Děkuji za lichotku ;-) Užij si krásně "Charleston-lady" jízdu a doufám, že pak napíše příspěvek ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Musel to být krásně prožitý den. No a ten hrníček mě dostal...je úžasný :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)