sobota 8. března 2014

Nakládaný hermelín jako dárek?

Většina z nás, když jde na návštěvu ke známým, nese nějakou tu drobnost s sebou. A ne vždycky to musí být víno či čokoláda.

Já jsem včera nakládala hermelín a myslím si že v dárkovém balení udělá radost a bude dobře chutnat :-)


Suroviny které jsem k naložení potřebovala:
Feferonková pasta je z Maďarska a má opravdu říz a koření můžete použít dle vlastní chuti.



Postup výroby domácích ručně nakládaných hermelínů je jednoduchý :-)
Hermelíny rozkrojím na horní a dolní část. Jednu půlku potřu feferonkovou pastou, pak pokladu na plátky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a trochu posypu kořením.
Pak obě poloviny opět spojím a postupně naskládám do sklenice.

Pečlivě uložené hermelíny pak zaleji olivovým olejem, aby byly potopené. 

Recept jistě není nikterak světoborný, ale chtěla jsem vás inspirovat.
Podle velikosti sklenice to může být větší či menší dárek nejen pro muže a třeba i k svátku ;-)

3 komentáře:

  1. Nakládaný hermelín je opravdu pikantní dárek:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. MOC ZDRAVÍM.
    DĚKUJI ZA RECEPTÍK. UŽ DLOUHO CHCI VYZKOUŠET.
    DOUFÁM, ŽE SE MI PODAŘÍ.
    MĚJ SE HEZKY.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu, moc mě těší jestli se vám tu líbilo. Vážím si každého vašeho komentáře :-)